Om Justivalen


Justivalen er en studentfestival for studentene, av studentene. Justivalen er underlagt Juristforeningen , som er den største studentforeningen ved det juridiske fakultet ved UiO.

Den første Justivalen ble avholdt i 1983 for å feire Juristforeningens 75-års jubileum. Den ble da avholdt i Universitetshagen og varte over to uker. Justivalen har siden starten bestått av fire søyler: fag, kultur, fest og konsert. Justivalen blir kun arrangert annethvert år i årene med oddetall. Siden 1983 har Justivalen gått igjennom noen endringer, hovedsakelig vedrørende området og programmet. Grunnet oppussing av Universitetshagen er festivalområdet flyttet til Tullinløkka. Her har Justivalen blitt avholdt siden 2005 og studentene er godt kjent med området. Videre har Justivalen blitt redusert til èn uke fullspekket med faglig og festlig innhold.

Programmet for Justivalen varierer fra år til år, men rammene er de samme: Et faglig tilbud på dagtid kombinert med konserter på festivalområdet på kveldstid. Fagprogrammet rettes mot studentene ved det juridiske fakultetet, men er åpent for alle interesserte. Festivaldelen av Justivalen består av konserter, stand-up, ølbingo, sportslørdag og whisky- og cocktailkurs.

Gjennom årene har Justivalen huset artister som Karpe Diem, Klovner i kamp, Bigbang, D.D.E, deLillos, Vengaboys, E-Type, Jahn Teigen, Sondre Lerche, Håkan Hellstrøm, Raga Rockers, Mew, Bertine Zetlitz, Bare Egil Band, Minor Majority og mange, mange flere …

Justivalen arrangeres av et styre på syv personer over to år. Styret velges av Juristforeningens Generalforsamling hvor alle medlemmene til Juristforeningen kan stemme. I tillegg til styret blir Justivalen arrangert av frivillige jusstudenter som stiller opp som undersjefer eller medarbeidere.

 

 

14999995_1296946686995915_381133665868301795_o